Perdok

Perdok is een technisch bedrijf dat alles weet van hydrauliek, elektra, dieselmotoren en filtersystemen. Ze werken voor industrie, offshore, boeren en transportbedrijven. Grootte projecten zoals het hefmechanisme voor een brug en kleinere waarbij ze zelfs in het weekeind en ’s avond een nieuwe dieselpomp in een tractor monteren zodat de boer zijn oogst van het land kan halen.

Aanschuiven bij Perdok

Sinds 2014 help ik Perdok uit Assen met hun design werk. Een paar keer per jaar schuif ik aan bij ze en kijken we wat er gedaan moet worden. We nemen de eisen door en ik help mee de beste oplossing te bedenken.

Veel werk kan op afstand gedaan worden. Ik ben dan ook groot voorstander van op afstand werken. Maar bij sommige klanten is het eenmaal prettig om af en toe langs te gaan. In het geval van Perdok kunnen dan de knopen doorgehakt worden.

Toen ik bij Perdok aanschoof was van alles gemaakt. Door de jaren heen door verschillende mensen, bureaus, drukkerijen en freelancers.

Inmiddels hebben we veel uitingen aangepakt en in 1 lijn gebracht. Folders, brochures, beursstands, posters voor in de winkel, belettering voor de auto en de nieuwe website die we nu aan het afmaken zijn.

Illustraties

Voor de verschillende industrieën waar ze voor werken, maakte ik een serie illustraties. Om de herkenbaarheid en associatie bij de doelgroep wat sneller te laten gebeuren.

Drukwerk

In de technische industrie gaat nog steeds veel op papier. Dat is in veel gevallen een stuk makkelijker om mee te werken in de werkplaatsen. Mijn kennis dit ik in het verleden op heb gedaan bij de drukkerij waar ik werkte kom bij Perdok dus goed van pas.

Ik maakte in de loop van de jaren brochures, technische leaflets, keuringsstickers, notitieblokken, en gebruiksaanwijzingen.